tromaktiko: Κέικ με λιναρόσπορο και κράνμπερι

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Κέικ με λιναρόσπορο και κράνμπερι



Υλικά συνταγής
600γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο...

½ φλιτζ. μαργαρίνη
1½ φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο
1½ κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
½ φλιτζ. κράνμπερι αποξηραμένα
1 φλιτζ. καρυδόψιχα
4 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανισμένος
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
1 φλιτζ. πορτοκάλι (φρέσκος χυμός)
½ φλιτζ. μπράντι

cookefi
λιγότερο από 60 λεπτά
ταψί
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12 άτομα

Διαδικασία συνταγής

Σε κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μαργαρίνη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα (την οποία διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και με προσοχή πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί θα αφρίσει), την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ανακατεύουμε τα κράνμπερι με τον λιναρόσπορο, τα καρύδια και δύο κουταλιές αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο κάδο του μίξερ και εναλλάξ προσθέτουμε το μπράντι.

Τέλος προσθέτουμε το μείγμα με τα κράνμπερι κι ανακατεύουμε απαλά. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη προαιρετικά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!